Om Fotograferamera

Oavsett om vi fotograferar för egna familjealbumet, hänger utskrivna fotografier på väggen eller laddar upp bilder på nätet vill nog de flesta fotografer skapa bilder som på ett eller annat sätt berör tittaren.

I grunden finns det två sätt att utveckla sitt fotograferande. Att öva sitt sett att se och gestalta sina bildidé roch att öva upp det praktiska hantverket med den kamera man använder så att tekniken blir ett redskap och inte ett hinder.

En del tycker att tekniken är ett nödvändigt ont som måste övervinnas medan andra triggas just av tekniken i sig och alla möjligheter som digitalfotografering idag erbjuder.

Några kanske är intresserade av att med enkel mobilkamera fotografera vassare bilder av barn eller barnbarnen medan andra är intresserade att med sin systemkamera fotografera snyggare rese- och naturbilder, gatufoto, porträtt- eller konsertfoto.

Oberoende av var i din fotografiska utveckling du befinner dig och med vilken kamera du arbetar erbjuds du här kurser i fotografi inom olika fotografiska områden som t ex  kamerateknik för nybörjare, bättre porträttfoto, barnfoto, naturfoto och foto för bloggare. Kurserna vänder sig till alla grupper och nivåer. Till exempel unga fotografer, föräldralediga eller seniorer. Vi arbetar också med grundläggande bildbehandling på dator eller direkt i kamera och mobiltelefon.

Undervisningen sker enskilt eller i grupp och anordnas i studielokal eller utomhus beroende på kursinriktning, gruppstorlek, årstid och väder.

 

Du är välkommen att följa Fotograferameras blogg här  på hemsidan och på sidan på Facebook med samma namn där man kan ta del av intressanta fototips och länkar. På Facebook finns också en egen grupp med namnet Fotograferamera dit man kan ladda upp sina egna bilder för att få feedback eller kritik.

Varmt välkomna!

 

 

Vem är jag som undervisar?

Jag heter Alexander Baginski Ekroth och är född 1976. Jag har älskat bild sedan barnsben och fotograferat har jag gjort sedan 1988 då jag själv hängivet lärde mig den analoga systemkameran och arbetet i mörkrum med framkallningar och förstoringar. Idag arbetar jag förstås digitalt men är glad att jag lärde mig mörkrumsarbetet från grunden. Jag har varit representerad med Stockholmsbilder i utställning bl a på Fotografiska, har publicerats flertalet gånger i Dagens Nyheter, olika magasin och tidskrifter och vunnit många priser i olika fototävlingar. Mer av mina egna bilder kan du se här: http://alexekroth.com/

Jag är högskoleutbildad och legitimerad lärare för grundskola och gymnasium och har utbildat elever i alla åldrar. Under mina år som anställd på Kulturskolan i Stockholm startade jag upp och undervisade i de första kurserna i digital fotografering för unga på skolan. Jag har även undervisat filmmusik/filmljud, foto, digital bild och estetisk orientering inom gymnasieskolan. Under 2013 kommer jag att arbeta för att utveckla fotoämnet på gymnasieskolan Rytmus i Nacka. Under 2012-13 läste jag också på Högskolan i Jönköping distanskurserna Visuell kommunikation och Digital bildehandling.

Att undervisa andra och att inspirera till att bli bättre fotografer är för mig lika roligt som att själv fotografera.

 

Läs gärna mer om mig och se mina bilder på http://alexekroth.com/

 

Här följer några citat från tidigare elever:

”Jag lärde mig mer på en lektion med dig än på hela terminen i skolan”

”Du är den bästa lärare jag haft! Verkligen pedagogisk undervisning”

”Nu förstår jag äntligen lite mer om hur kameran fungerar”

”En ängels tålamod”